top of page

U17G: Porážka na závěr sezóny

Naše nejstarší kategorie v neděli odehrála poslední soutěžní zápas ve sportovní hale v Benešově. Na závěr sezóny jsme určitě doufali v lepší výsledek.




V neděli 7. dubna jsme dorazili do krásné sportovní haly v Benešově. Na začátek dubna dosahovaly teploty venku nezvykle až k 30 stupňům. To se promítlo i na podmínkách v hale, i vzhledem k tomu, že jsme hráli poslední zápas ten den a uvnitř bylo tedy pěkně vydýcháno. Podmínky byly ovšem pro oba týmy stejné. V zápase už o nic nešlo, soupeř se na nás nemohl dotáhnout a ani my jsme si nemohli konečné umístění v tabulce vylepšit, a tak jsme s sebou přivezli i holky, které přes rok nedostaly tolik příležitostí. Naopak nám z důvodu nemoci chyběly všechny tři holky, které se točí na pivotu, takže jsme do zápasu vstupovali s výškovým deficitem.


Začátek zápasu silně připomínal poslední střetnutí na stejném místě ze začátku roku. Spoustu nevynucených chyb a nervozita na obou stranách. Bodů padalo po málu. V útoku jsme nechali spoustu bodů, které měly propadnout obroučkou, ale bohužel se nám nedařilo. I tak první čtvrtina skončila rozdílem pouze jednoho bodu pro soupeře. V druhé čtvrtce si bohužel soupeř vytvořil drobný bodový polštářek a ten si držel, ačkoliv jsme se k němu střídavě přibližovali, tak silné chvíle střídali slabší. Celkově jsme měli problém s postupným útokem a nedařilo se nám ani dobře presovat rozehrávku. Soupeř měl příliš času na tvorbu hry a na rozdíl od nás se z postupného útoku prosazoval, ačkoliv některé střely byly hodně divoké, soupeř předvedl i několik pěkných akcích s přihrávkou do spodního postavení a zakončením pivotek.


Ve třetí čtvrtině se nám povedlo pomalu z náskoku soupeře ukrajovat, až jsme se dotáhli na rozdíl bodu. To bylo ale vše, na víc to nebylo. Soupeř si v závěrečné části náskok už pohlídal a zaslouženě bere bod navíc. Dnes musím vyzdvihnout výkon jedné hráčky a to Sofči Jarolímové, které nás celý zápas táhla a držela šanci na obrat ve skóre, dnes to byl její zápas. Věřili jsme v lepší zakončení sezóny, ale i tak není potřeba věšet hlavy. Holky opět v této sezóně předvedly neskutečnou houževnatost, kterou čím dál víc doplňuje basketbalová kvalita. Sami na sebe máme čím dál větší nároky a s čím bychom se ještě před rokem spokojili nebo z toho byli dokonce šťastní, tak nám dnes už nestačí a nespokojíme se s tím. Holky jsou první generace basketbalu v Újedzu nad Lesy a jen ony vědí, jak těžkou cestou jsme se prosekávali. Každý, byť jen dílčí úspěch, je pro nás odměnou za všechnu snahu a úsilí. Děkuji všem holkám, které jsou součástí, téhle skvělé party. Každá je jedinečným dílkem celku, bez kterého by nebyl kompletní.


BC Benešov "B" - BC Wizards Újezd nad Lesy 49:37 (7:6, 23:18, 35:26)

body Wizards.: Jarolímová 14b (0/2), Buchtelová 8b (1/4), Srdínková 8b (4/9), Housová 2b (0/4), Vojtěchovská 2b, Krátká 2b, Sedláčková (1/2),

12 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page